groendak

Groendak

Heeft u interesse in een groendak? Dan bent u bij Van Dijk Groenvoorzieningen aan het juiste adres. We vertellen u graag meer over de voordelen van een beplant dak (ook wel ‘sedumdak’) en komen indien gewenst graag langs om uw dak te bekijken voor de mogelijkheden.

Misschien vindt u een groendak er gewoon mooi uitzien. Daar zijn wij het helemaal mee eens! Maar wist u dat het daarnaast verschillende grote voordelen heeft? We zetten de vijf grootste voordelen voor u op een rijtje:

  • Een groendak verlengt de levensduur van uw dakbedekking en is dus zeer duurzaam. Dakbedekking die normaal zo’n 20 jaar meegaat, kan met sedums wel tot 40 jaar meegaan.
  • Een groendak aanleggen werkt isolerend en verbetert de warmte- en kouderegulatie. Het is geen vervanging van isolatieplaten, maar houdt uw huis ‘s zomers wel koeler.
  • Een groendak werkt sterk geluiddempend.
  • Het verbetert de luchtkwaliteit door het opvangen van fijnstof
  • Een beplant dak zorgt voor waterbuffering, verdamping en vertraagt het afvoeren van regenwater al snel met 50%. Waterschappen zijn dan ook erg blij met groendaken.

Wat is sedum?

Sedum is een alpine plantensoort die erg goed tegen droogte kan. Een groendak wordt daarom hoofdzakelijk met sedums en sempervivums (huislook) beplant.

Bent u benieuwd naar wat een groendak aanleggen bij u thuis ongeveer zou kosten of heeft u een andere vraag? Bel ons gerust via 0318-512117 of laat een bericht achter.

Sedumdak

Duurzaam en onderhoudsarm

De levensduur van een groendak is in principe minstens 30 jaar, vaak langer. Om ervoor te zorgen dat dit daadwerkelijk zo is, is de opbouw en de kwaliteit van de toegepaste materialen belangrijk. Daarnaast speelt onderhoud een rol.
Van Dijk Groenvoorzieningen zorgt er graag voor dat uw groene dak tip-top in orde is en blijft. Zo zal zo nu en dan onkruid verwijderd moeten worden en indien nodig wat milieuvriendelijke mest toegevoegd mogen worden, zodat uw sedums mooi groen blijven in plaats van rood. Dit onderhoud hoeft maar één a twee keer per jaar plaats te vinden.

Ook al is de ‘nazorg’ van een groendak minimaal, het is wel belangrijk. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Een schuin groendak aanleggen

Een plat dak is zeker geschikt voor een mooie groene deken, maar ook (licht) hellende daken komen in aanmerking voor bedekking met sedum. De opbouw van dakbegroening bestaat uit verschillende lagen, deze lagen passen we dan aan qua samenstelling zodat uw schuine dak een prachtig duurzaam sedumdak wordt.

Waarom Van Dijk Groenvoorzieningen?

Omdat elk groendak goed opgebouwd moet worden, is het aan te raden een groenspecialist in te schakelen. Van Dijk Groenvoorzieningen legt uw sedums zorgvuldig en u heeft bovendien 12 maanden garantie met ons GroenKeur-certificaat. We luisteren naar uw wensen en zorgen dat u optimaal kunt genieten van uw groene dak wanneer het gelegd is én daarna.

Een groendak aanleggen voor uw pand? Vraag een offerte aan of laat een bericht achter.

 

sedumdak naast dakterras