Natuurspeeltuinen, groentetuintjes of een voetbalveldje: groen wordt steeds belangrijker in Nederland. Ook veel scholen en gemeentes denken anno 2018 na over groen. Van Dijk Groenvoorzieningen heeft hier een jarenlange ervaring mee en helpt u graag bij groene projecten.

Vergroening van schoolterreinen en speeltuinen is een trend. Steeds meer scholen zien in dat het belangrijk is om kinderen over de natuur te leren door hen zelf te laten ontdekken en beleven. Een groener schoolterrein maakt dat mogelijk. De fantasie van kinderen wordt geprikkeld door de eindeloze materialen die de natuur hen biedt.

Speelbos Loddero in gemeente Doesburg, gerealiseerd door Van Dijk Groenvoorzieningen

Groene schoolpleinen en natuurspeeltuinen

Een schoolplein is meer dan een pauzeplek. Het is een plek waar kinderen even kunnen ontspannen. Daarom is het ook mogelijk om dit schoolplein om te toveren tot mini-landschap, zodat kinderen ook op school in een stukje natuur kunnen spelen. Het groene schoolplein brengt kinderen op deze manier dichter bij de natuur en laat ze genieten van een wereld die niet virtueel, maar echt is. Van Dijk Groenvoorzieningen heeft ervaring met de aanleg van deze natuurspeelplaatsen, waar kinderen kunnen klauteren op boomstammen, spelen met zand en water of zich kunnen verstoppen in de struiken. Ook zijn we betrokken bij een schooltuintjesprojecten, waar kinderen spelenderwijs leren tuinieren.

Ook toe aan een groener en uitdagender schoolterrein of zou u graag een groene speeltuin laten aanleggen? Neem contact met ons op!