Onze vakkundige medewerkers weten veel over de bestrijding van bepaald ongedierte zoals eikenprocessierups en de bijwerkingen die deze bestrijdingsmethodes kunnen hebben. 

Waarom zou je de eikenprocessierups bestrijden? De rups heeft zo’n 100.000 brandharen die achter worden gelaten op de bomen. Als de bomen besmet zijn kunnen deze haren via de lucht of door aanraking op uw huid komen. Dit kan erge irritatie veroorzaken. Ook is het mogelijk dat de brandharen van de eikenprocessierups in uw ogen komen of dat u deze inademt. Dit zorgt ook voor erge irritatie.

Hoe lang geven eikenprocessierupsen overlast?

De eikenprocessierupsen hebben van half mei tot juli hun brandharen, maar de overlast duurt vaak langer. Vaak duurt het tot half september. Dit komt omdat er vaak brandharen in nesten achterblijven en zo dus steeds gedeeltelijk door de wind verspreid worden. De eikenprocessierups bestrijden is wenselijk.

Heeft u last van de eikenprocessierups? Neem contact met ons op.

eikenprocessierups

De eikenprocessierups heeft zo’n 100.000 brandharen

Hoe eikenprocessierups bestrijden?

Vanaf half april is de eikenprocessierups bestrijden mogelijk. Hiervoor zijn diverse methodes mogelijk:

  1. we spuiten aaltjes (nematoden) in de bomen zodra eikenprocessierupsen uit het ei komen. Aaltjes die op een processierups landen, kruipen in de rups, die daardoor sterft;
  2. zodra besmette bomen goed in het blad zitten, spuiten we er bacteriën op. Een deel van de eikenprocessierupsen sterft door het eten van de bladeren met de bacteriën;
  3. later in het seizoen, als deze methoden niet meer bruikbaar zijn, zuigen we rupsen en nesten op of we plukken of branden deze weg.

Ook is het mogelijk om natuurlijke vijanden van de processierups in te zetten.

Ongedierte bestrijden? Neem contact met ons op en vraag om naar de mogelijkheden.

Waarom Van Dijk Groenvoorzieningen? 

Van Dijk Groenvoorzieningen heeft het GroenKeur-certificaat. Dit betekent dat er garantie op onze werkzaamheden zit. Wij geven u advies waar u iets aan heeft en nemen altijd bewuste keuzes, ook wat betreft bestrijdingsmiddelen e.d. U komt met ons niet voor verrassingen te staan: we zijn betrouwbaar en ons werk is vakwerk.