Als u jonge kinderen heeft is het belangrijk dat ze een tuin hebben die veilig is om in te spelen en tegelijkertijd zo is ingericht dat ze er plezier kunnen hebben. Hieronder beschrijven we een aantal tips om uw tuin kindvriendelijk te maken.

Veiligheid boven alles

Uiteraard is een kindvriendelijke tuin een veilige tuin. Dit betekent dat de tuin goed afgesloten is en dat er geen vijvers aanwezig zijn. Hiernaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de beplanting. Doordat jonge kinderen alles in hun mond steken is het belangrijk om geen planten te hebben die giftig zijn. De taxus bijvoorbeeld is hier een voorbeeld van. En zo zijn er nog meer gangbare planten die giftig zijn. Bekijk dit dus goed voordat u een plant in uw tuin plaatst en verwijder de meest giftige soorten uit uw tuin. Daarnaast zijn planten met gekleurde besjes geen aanrader. Kinderen associëren deze besjes al gauw met snoepjes. Iets wat nare gevolgen kan hebben. Kortom: voorkom giftige planten en gevaar in uw kindvriendelijke tuin, maar hou ze vooral in de gaten op jonge leeftijd.

Creëer een schaduwplek

Uiteraard is het aangenaam om lekker even in de zon te zitten in in uw tuin. Zeker wanneer uw tuin op het zuiden staat, is het grootste gedeelte van uw tuin zonovergoten. Voor kinderen is het echter belangrijk dat er schaduw te vinden is, zodat zij niet (snel) verbranden. Creëer daarom een schaduwhoekje, waar uw kinderen ook tijdens zonnige dagen kunnen spelen. U kunt hiervoor bijvoorbeeld een schaduwdoek gebruiken. Een schaduwdoek kan de hele zomer buiten blijven hangen en ook als het regent kunnen uw kinderen eronder spelen.

Spelen = plezier

Een kind houdt van spelen. Creëer daarom speelmogelijkheden in uw kindvriendelijke tuin. Dit hoeft niet uitgebreid, want vaak zijn en schommel en/of zandbak al heel veel waard. Uiteraard is het ook hier belangrijk om op de veiligheid te letten. Zorg dat toestellen goed vaststaan, een zachte ondergrond hebben en dat er geen punten of scherpe haken zijn waar ze zich aan kunnen bezeren.

Trampoline

Heeft u genoeg ruimte in uw tuin? Dan is een trampoline een leuk idee. Uiteraard zijn deze in verschillende vormen en maten aanwezig. Er is dus vrijwel altijd een formaat dat past in uw tuin. Om de trampoline extra veilig te maken kunt u er een trampolinescherm omheen zetten. Zo loopt uw kind minder risico om hard terecht te komen naast de trampoline .

Moestuintje

Tot slot is een moestuintje een leuk idee, ook als uw kinderen al iets groter zijn. Dit kan in speciale bakken, maar ook kunt u een klein hoekje in de tuin maken. Zo kunnen ze aan de slag met hun eigen projectje.

Wilt u ook een kindvriendelijke tuin?

Wilt u een kindvriendelijke tuin laten aanleggen? Dan bent u bij Van Dijk Groen aan het juiste adres. Neem voor vragen of een offerte contact met ons op.