Zitten er witte vlekken op de bladeren van uw planten? Dan zou deze weleens last kunnen hebben van meeldauw. Van Dijk Groenvoorzieningen pakt deze plaag effectief voor u aan, want meeldauw bestrijden is belangrijk. 

Meeldauw (of witziekte) wordt gevormd door een groep schimmels. De witte vlekken zijn zelf niet schadelijk, maar als de vlekken groter worden, nemen ze de lichtval van het blad weg. Dit zorgt ervoor dat het natuurlijke proces van fotosynthese niet goed meer kan plaatsvinden.

Wilt u van meeldauw in uw tuin af? Neem contact op. 

Meeldauw herkennen

Het verschil tussen echte en valse meeldauw is eenvoudig te herkennen:
– Bij echte meeldauw vormen zich witte poederachtige vlekken aan de bovenkant van het blad.
– Bij valse meeldauw zit het schimmelpluis aan de onderzijde van het blad.

Meeldauw bestrijden

Wilt u zelf meeldauw bestrijden? Dat kan, maar over de bestrijding van meeldauw worden veel verschillende adviezen gegeven. Zo wordt er bij veel websites gesproken over bestrijding door middel van systemisch fungicide of zwavel. Hier wordt kritisch op gereageerd, want het is schadelijk voor de plant zelf.

Ook worden er natuurvriendelijke oplossingen aangeboden ter bestrijding van meeldauw. Er wordt gezegd dat het werkt, maar 100% zekerheid is er niet. Het nadeel is wel dat deze methode veel slakken aantrekt. Zo creëert u van het ene het andere probleem!

Professionele meeldauwbestrijding

Wilt u definitief van meeldauw af? Roep dan de hulp in van een professionele meeldauwbestrijder. Van Dijk Groenvoorzieningen heeft jarenlange ervaring met dit onderwerp en zorgt ervoor dat uw tuin, groenperk of park binnen afzienbare tijd geheel meeldauwvrij is. Daarnaast adviseren wij u over 100% meeldauwresistente planten en vervangen wij indien gewenst de oude planten door de nieuwe soorten.

Behalve meeldauwverwijdering is ook het voorkomen van meeldauw een van de specialiteiten van Van Dijk. Wij adviseren u graag over (tuin)onderhoud op maat.

Van Dijk Groenvoorzieningen heeft het GroenKeur-certificaat. Dit betekent dat er garantie op onze werkzaamheden zit. Wij hebben vakkundige mensen in dienst die veel plantenkennis hebben en ook weten welke neveneffecten er kunnen opspelen bij bepaalde bestrijdingsmethodes.

Wilt u advies? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen