Een groene omgeving heeft een gunstig effect op de gezondheid en het humeur van de mensen. Groen in tuinen kan hier onder andere aan bijdragen. Van Dijk Groenvoorzieningen kan juist door het gebruik van bloembollen een oplossing vinden. Bloembollen brengen namelijk de eerste kleur in tuinen, wat de eigenaar zeker zal opvrolijken.

Het prettige van voorjaarsbloeiende bloembollen is dat ze op verschillende manieren toegepast kunnen worden. Het hangt er maar helemaal vanaf wat het doel van de beplanting is. Zo is er keus tussen eenjarige bollen, meerjarige bollen, verwilderingsbollen, vroege bloeiers en late bloeiers.

Eenjarig voor opvallend kleureffect
Eenjarige bloembollen worden meestal ingezet voor een massaal en opvallend kleureffect. Denk daarbij aan bloemperken met een opeenvolgende bloei van krokussen en tulpen, aan zeeën van blauwe druifjes of aan lange linten met grootkronige narcissen. Bloembollen met sprekende kleuren (rood, geel, blauw) brengen hoge sierwaarde.

Meerjarige bollen
Meerjarige bollen zijn eenmalig geplante voorjaarsbollen die na de bloei in de grond blijven zitten, rustig de tijd krijgen om af te sterven om zich vervolgens ondergronds voor te bereiden op een volgend groeiseizoen. Voorjaarsbollen die op deze manier toegepast worden, volgen eigenlijk dezelfde cyclus als vaste planten. Vaak maken voorjaarsbollen die op deze manier toegepast worden onderdeel uit van een bestaande, meerjarige beplanting zoals een vaste planten-, heester- of rozenborder.

Elk jaar terug
Er bestaan ook bollen die verwilderen. Deze bollen hebben net iets meer te bieden dan de meerjarige bollen. Net als eenjarige bollen blijven verwilderingsbollen na de bloei in de grond en komen ze ieder jaar terug. Maar het bijkomende voordeel is dat ze zich uitbreiden.