Een eenvoudige, simpele tuin was de wens. Met het vooraf aangegeven budget zijn we aan de slag gegaan om een passend ontwerp te maken. Inmiddels is het project gerealiseerd: het resultaat is een strakke tuin waar de klant heel blij mee is.

De nette tuin van zijn ouders in Veenendaal bracht deze klant bij Van Dijk Groenvoorzieningen. We mochten zijn Utrechtse achtertuin en kleine voortuin vormgeven. Van saai stukje grond naar een nette achtertuin, waar heerlijk van de zon genoten kan worden.

De vraag: een eenvoudige, strakke achtertuin en soortgelijke voortuin
De oplossing: een strakke tuin met net dat beetje extra

tuinontwerp 2d achtertuin

2D ontwerp voortuin en achtertuin

Eenvoudig maar niet saai

De achtertuin heeft een eenvoudig ontwerp gekregen, waarin een ruim terras en een strak gazon de boventoon voeren. Er is gekozen voor een grote grijze tegel voor het terras en voor een rode klinker voor het stenen pad van het terras naar de schuur en de carport. De rode steen geeft het geheel net dat beetje extra en voegt warmte toe.

Langs het gazon is voor een mooie haag met glanzend donkergroen blad gekozen (Prunus lusitanica). Een beukenhaagje (Fagus sylvatica) zorgt voor een afscheiding voor de schuur, waar de afvalbakken staan. Het perk van 2 m², grenzend aan het gazon, biedt ruimte aan verschillende planten en bloemen voor net dat beetje kleur in de tuin. Er is gekozen voor sterke planten zoals lavendel (Lavandula ‘Muntstead’), heuchera (‘Caramel’) en siergras Pennisetum.

De bescheiden voortuin is voorzien van split. Drie duurzame buxusbollen (Buxus sempervirens) zorgen hier voor de stijlvolle groene aankleding.

Rust om het huis

Tussen de voor- en achtertuin bestaat een leuke analogie, door hetzelfde steengebruik – grijze vierkante tegel en een rood klinkerpad – in combinatie met frisgroene planten. Dit geeft rust en eenheid.

Een beperkt budget

Het blijft een uitdaging: met een scherp budget een tuin creëren waar iedereen blij mee is. Maar het kan! Door slimme oplossingen, zoals het hergebruiken van tegels, besparen we kosten. Door creatieve ideeën, zoals het combineren van twee soorten bestrating, zorgen we ervoor dat – hoewel eenvoudig – een tuin toch net dat beetje extra heeft. Ook in onze keuze van planten, duurzame planten waar u jarenlang van kunt genieten, denken we met u mee.

Als u voor Van Dijk Groenvoorzieningen kiest, kiest u altijd voor hoge kwaliteit (bekijk hier onze certificaten) en goede service.