Sedumdak

Sedumdak

Heeft u interesse in een sedumdak? Dan bent u bij Van Dijk Groenvoorzieningen aan het juiste adres. We informeren u graag over de voordelen van een beplant dak (ook wel groendak) en komen graag bij u langs om de mogelijkheden door te nemen.

 Het kan zo zijn dat u een sedumdak er gewoon mooi vindt zien. Wij zijn het daarmee helemaal eens! Maar bent u al op de hoogte van de grote voordelen dat een groendak heeft?

De 5 grootste voordelen aan een sedumdak

  • Een sedumdak verlengt de levensduur van uw dakbedekking en is dus zeer duurzaam. Dakbedekking die normaal zo’n 20 jaar meegaat, kan met sedums wel tot 40 jaar meegaan.
  • Een sedumdak aanleggen werkt isolerend en verbetert de warmte- en kouderegulatie. Het is geen vervanging van isolatieplaten, maar houdt uw huis ‘s zomers wel koeler.
  • Een sedumdak werkt sterk geluiddempend.
  • Het verbetert de luchtkwaliteit door het opvangen van fijnstof
  • Een beplant dak zorgt voor waterbuffering, verdamping en vertraagt het afvoeren van regenwater al snel met 50%. Waterschappen zijn daarom ook erg blij met groendaken.

Bent u benieuwd over de mogelijkheden van een sedumdak bij u thuis of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op.

Wat is sedum?

Eerder vertelden wij u al dat een groendak ook wel een sedumdak genoemd wordt. Maar wat is sedum eigenlijk? Sedum is een alpine plantensoort die erg goed tegen droogte kan. Dit is dat ook de reden waarom veel groendaken beplant worden met sedums en sempervivums(huislook).

Een groendak is duurzaam en onderhoudsarm

Duurzaam en onderhoudsarm

De levensduur van een groendak is in principe minstens 30 jaar, vaak langer. Om ervoor te zorgen dat dit bereikt kan worden, is de opbouw en de kwaliteit van toegepaste materialen belangrijk. Daarnaast speelt onderhoud een rol.

Wij zorgen er graag voor dat uw groene dak helemaal in orde is en blijft. Één of twee keer per jaar is het nodig om even aandacht te besteden aan uw beplante dak in de vorm van onderhoud. Tijdens dit onderhoud moet er onkruid verwijderd worden en indien mogelijk milieuvriendelijk mest toegevoegd worden. Dit zorgt ervoor dat uw sedums mooi groen blijven!

Sedumdak

Voor welke daken is een sedumdak geschikt?

Sedumplantjes kunnen geplaatst worden op zowel schuine als platte daken. Hiermee zijn er dus talloze mogelijkheden. Denk hierbij aan een huis, schuur, garage of bedrijfspand. Wel is het belangrijk dat het dak de juiste draagcapaciteit heeft.

Is mijn dak geschikt voor de aanleg van een Sedumdak?

Waarom Van Dijk Groenvoorzieningen?

Omdat elk Sedumdak goed opgebouwd moet worden, is het aan te raden een groenspecialist in te schakelen. Wij leggen uw sedums zorgvuldig en u heeft bovendien 12 maanden garantie met ons GroenKeur-certificaat. We luisteren naar uw wensen en zorgen dat u optimaal kunt genieten van uw groene dak wanneer het gelegd is én daarna.

Bent u enthousiast geworden door de voordelen van een beplant dak?

Vraag een offerte aan »                   Meer informatie over de mogelijkheden »