Een vijver voegt iets toe aan elke tuin. Water is belangrijk voor planten en dieren en er gaat niets boven het rustgevende geluid van een kabbelend beekje of het vrolijke geluid van een klaterend fonteintje.

 Van Dijk Groen legt vijvers aan in alle soorten of maten en neemt u desgewenst het onderhoud uit handen. 

Vijver voor elke tuin

Ook als uw tuin het formaat van een postzegel heeft, is het mogelijk om er een vijver aan te leggen. Dit kan een voorgevormde vijver zijn of een vijver van folie. Grotere vijvers worden uitgegraven. Uw vijver kan opgesierd worden met tuinornamenten of een fontein. Stromend water zorgt ervoor dat er genoeg zuurstof in het water blijft voor vissen en waterdieren.

Onderhoud van uw vijver

Elke vijver moet van tijd tot tijd gereinigd worden om het water helder en schoon te houden. Algen moeten worden verwijderd en de groei van waterplanten moet in toom worden gehouden. Van Dijk Groen kan dit onderhoud voor u uitvoeren in de frequentie die u zelf wenst.

Ook als de reiniging van het water automatisch gebeurt met een filtersysteem is onderhoud nodig. Uw filtersysteem moet regelmatig gereinigd en gespoeld worden. Van Dijk Groen kan deze werkzaamheden voor u uitvoeren. Uiteraard denken wij graag met u mee en adviseren u hierin.

Een vijver in uw tuin?

Wilt u een vijver in uw tuin of bent u benieuwd wat een vijver in uw tuin kost? Van Dijk Groen maakt graag een plan op maat en legt de ideale vijver aan. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.