Stichting Buitenzorg zorgt dat mensen met een verstandelijke beperking mee kunnen doen aan onze samenleving. Met meer dan 100 vrijwilligers organiseren zij vrijetijdsactiviteiten én is er gelegenheid voor dagbesteding via zorgorganisatie Zideris op de dierenkampen aan het Ruisseveen en Dragonder, in de Theeschenkerij en op de BuitenTuin. Na twee jaar van voorbereidingen en uitvoering is op maandag 4 september de nieuw ingerichte BuitenTuin van Stichting Buitenzorg in Veenendaal feestelijk geopend. Cliënten van Zideris, leerlingen van VSO De Blink en andere bezoekers kunnen hier samen met vrijwilligers van Buitenzorg gebruik maken van het nieuwe tuinhuis en een nieuwe kas. Wij mochten als Van Dijk Groen een bijdrage leveren aan dit mooie project.

De BuitenTuin ligt tegenover Dierenkamp Ruisseveen. Een mooie bloemen- en moestuin waar gezellig samengewerkt wordt: zaaien, kweken, poten, oogsten en verkopen van bloemen, groenten en fruit. Nu de capaciteit is uitgebreid kunnen meer mensen op deze bruisende plek aan de slag. Door de nieuwe kas is een jaarplanning mogelijk zodat het werk ook tijdens de winterperiode kan doorgaan.

De BuitenTuin was hard toe aan een renovatie en om dat voor elkaar te krijgen was de hulp van veel vrijwilligers en steun van veel partijen nodig. En die steun is volop gegeven. Ook wij mochten ons steentje bedragen. Dick: Ik voel me zeer betrokken bij dit mooie gebied rond de Slaperdijk. Ook omdat ik 30 jaar geleden dit gehele park heb mogen aanleggen waarbinnen nu de BuitenTuin is gelegen. Mooi dat we hieraan hebben kunnen meewerken.”