De verouderde tuin van Familie Rijken was toe aan vernieuwing. De kuilen, spoorbielzen en het verwilderde groen moesten omgetoverd worden tot een mooi terras met bijpassende beplanting. De familie nam een architect in de hand, die vervolgens contact heeft opgenomen met Van Dijk Groen.

Door de aanwezigheid van verschillende bouwkundige elementen moest er goed nagedacht worden over geschikte materialen voor de verschillende onderdelen in de tuin. Zo zijn er keuzes gemaakt over onder andere een vlonder, belichting, een schutting, een houthok, twee verschillende gazons en bestrating.

Een tuin bestaat tegenwoordig niet meer alleen uit planten en bloemen. Veel mensen kiezen voor beplanting afgewisseld met een terras, schuurtjes, daktuin, beregeningsinstallaties en verlichting.

Tuin ontwerp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er werd gekozen voor Van Dijk Groen omdat er veel technische en bouwkundige elementen in de tuin aangebracht moesten worden. Zo legde Van Dijk een vlonder en een terras aan en in samenwerking met een andere partij werd er beregening geplaatst. Daarnaast zijn twee verschillende gazons ingericht, die zorgen voor een frisse uitstraling.

De nieuwe tuin wordt gekenmerkt door de strakke lijnen en vaste planten. De verlichting belicht de juiste elementen en geeft de tuin ook ‘s avonds een sfeervolle uitstraling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de beplanting is goed nagedacht en inmiddels staat de tuin in volle bloei. Vanaf het ontwerp tot de schutting en de bestrating is Van Dijk Groen betrokken geweest.

Echtpaar Rijken was erg tevreden over de samenwerking met Van Dijk Groen. De tuin is een strak en mooi geheel. Daarnaast kregen zij veel positieve reacties van anderen. Een mooi resultaat!

Als vervolg hierop is er alweer een vervolgproject gepland: er wordt een hekwerk op de oprit geplaatst en een pergola gebouwd voor groeiende druivenstruik. Een mooi vervolg en een compliment voor Van Dijk Groen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van Dijk Groen gaf dit project meerwaarde door technische en bouwkundige elementen op een juiste manier te combineren, wat resulteert in een nieuwe tuin die op alle onderdelen klopt.