Een jonge horecaondernemer uit den Haag had via internet contact gezocht en een afspraak gemaakt over de mogelijkheden van aankleding voor het terrein van zijn nieuwe tent Cadir (cadir betekent “tent” in het Turks) In eerste instantie hebben we het ontwerp gemaakt, wat bestaat uit noodzakelijke en praktisch gebruik, waar een vooraf gesteld budget aan vast zit en waar in de toekomst lage onderhoudsvoorzieningen bij horen.

Een groot deel bestaat uit parkeerterrein, de tent zelf bied plaats aan 120 personen, speelterrein voor kinderen, afscheiding en overloop tussen grijs (dode elementen zoals civiele verharding, doorgaans beton) en groen (beplanting) wordt ingevuld met groenblijvende heesters met diverse kleine bolbomen, om zodoende het zicht op het parkeerterrein deels weg te nemen.

De achterzijde mocht sober blijven, het accent ligt op de voorzijde en entree van de tent, deze is aangekleed met twee ovaal ronde borders (gelijk aan de vorm van de tent) Deze zullen worden afgeplant met volledig bloeiende vaste planten, in de ene border zal een verticale reclamezuil geplaatst worden en in de andere border een paal met daarop een groot ovaal lichtbord met logo.

Buxuskegels
Links en rechts van het looppad naar de ingang is gekozen voor een laagblijvende Buxushaag met daarvoor paarsbloeiende lavendel met in het midden enkele buxuskegels, welke symmetrisch geplaatst worden t.o.v. van het looppad. Als ondergrond van het speelgedeelte is gekozen voor een laag Franse Dennenboomschors, wat langdurig mee gaat en een valdempende functie heeft en in openbare speelruimte veel wordt toegepast.

De drukste periode zullen toch het voorjaar en de zomermaanden zijn, al het overige groen is ingedeeld als gazon en als afscheiding een zwart gecoat sierhekwerk.

Fotoboekje

Video