Een jonge horecaondernemer uit Den Haag had via internet contact gezocht en een afspraak gemaakt over de mogelijkheden van aankleding voor het terrein van zijn nieuwe tent Cadir (cadir betekent “tent” in het Turks). In eerste instantie hebben we het ontwerp gemaakt, waarin het noodzakelijke en praktische gebruik van het terrein is meegenomen. Hier was vooraf een budget voor vastgesteld, waar ook in de toekomst lage onderhoudsvoorzieningen bij horen.

Een groot deel van het terrein bestaat uit parkeerplaatsen. De tent zelf biedt plaats aan 120 personen en omvat een speelterrein voor kinderen. De afscheiding en de overloop tussen grijs (dode elementen zoals civiele verharding, doorgaans beton) en groen (beplanting) werd gevuld met groenblijvende heesters en diverse kleine bolbomen, om zo het zicht op het parkeerterrein deels weg te nemen.

De achterzijde mocht sober blijven want het accent ligt op de voorzijde en entree van de tent. Deze entree is aangekleed met twee ovaalronde borders waarin de vorm van de tent terugkomt. Deze zijn afgeplant met volledig bloeiende vaste planten. Verder zal in de ene border een verticale reclamezuil geplaatst worden en in de andere border een paal met daarop een groot ovaal lichtbord met logo.

Buxuskegels

Links en rechts van het looppad naar de ingang is gekozen voor een laagblijvende buxushaag met daarvoor paarsbloeiende lavendel. Hiertussenin staan enkele buxuskegels, die symmetrisch geplaatst worden aan beide zeiden van het looppad. Als ondergrond van het speelgedeelte is gekozen voor een laag Franse dennenboomschors, wat lang mee gaat en een valdempende functie heeft. Dit schors wordt daarom veel toegepast in openbare speelruimtes. Het overige groen is ingedeeld als gazon. Ten slotte is als afscheiding een zwartgecoat sierhekwerk geplaatst.

Fotoboekje

Video