Ruim 30 jaar geleden legde Van Dijk Groenvoorzieningen rond de toen gloednieuwe Molendijkflat een groene oase aan van vaste planten en struiken. In 2016 was het hoog tijd voor vernieuwing. Opnieuw tekende Van Dijk Groenvoorzieningen voor de aanleg en het onderhoud.

De Amersfoortse Molendijkflat van woningcorporatie De Alliantie is een flat met ongeveer 300 veelal oudere bewoners. De onderste woningen hebben allen een eigen tuintje, door een beukenhaag gescheiden van het gezamenlijke groen.

Huurderscommissie

De gezamenlijke tuin wordt bestiert door de huurderscommissie. Toen er vanaf 2014 nagedacht werd over vernieuwing was het dus zaak om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Een flinke klus, want: zoveel mensen, zoveel wensen. Gelukkig lukte het om er samen uit te komen en het resultaat mag er zijn: een mooie groene, onderhoudsvriendelijke tuin waar de bewoners erg blij mee zijn.

Een mooie groene onderhoudsvriendelijke tuin waar de bewoners erg blij mee zijn!

Voor de indeling en beplanting werkte Van Dijk Groenvoorzieningen nauw samen met landschapsarchitecte Carla de Beyer. De tuin bestaat uit een gazon met beplantingsvakken met vrolijk bloeiende vaste planten en grassen Ook kwam er een breed, flauw aflopend talud met strak beplante bodembedekkers. Zo krijgt onkruid geen kans!

Vissteiger

Tot grote tevredenheid van de bewoners kwam er een kleine vlonder langs het water waar desgewenst een hengel uitgegooid kan worden. De paden door het gazon werden ruim en breed zodat het ook ouderen met een scootmobiel hier gemakkelijk kunnen rijden. In het voorjaar bloeien honderden voorjaarsbloemen in het gazon, geplant – hoe kan het ook anders – in de vorm van een molen.

Onderhoud

Het jaarlijkse onderhoud bestaat uit het wekelijkse maaien van het gazon, onkruid wieden in de borders en enkele keren het talud “scheren”.

Bekijk de foto’s