Stel je een bedrijfsterrein voor dat niet alleen functioneel is, maar ook een bloeiende biodiversiteit en duurzaamheid uitstraalt. Dat is precies wat we hebben bereikt met ons nieuwste project in Doetinchem.

Bij dit project hebben we de focus gelegd op het bevorderen van biodiversiteit en het maximaliseren van duurzaamheid. Zo hebben we 80% van het grind aan de voorkant verwijderd. Met deze aanpassing konden wij het gebied opnieuw vormgeven, met oog voor zowel functionaliteit als ruimte voor de natuur.

Het bestaande terrein kreeg een complete transformatie met organische, golfachtige vormen die afgeleid zijn van de waterstroom van het bedrijf zelf. Hierbij integreerden we sedummatten en vaste planten in lavasplit. Dit duurzame lavasplit zorgt niet alleen voor essentiële mineralen voor de planten, maar het houdt ook water vast. Zo hoeft er zo min mogelijk water gegeven te worden aan de planten.

Het resultaat? Een prachtige mix van kleuren en texturen die het hele jaar door mooi oogt, vooral op dit doorgaans grijze industrieterrein. Met maar liefst 24 verschillende soorten planten, waaronder Echinacea, Latris, Aster, Echinops, Deschampsia en Iris, hebben we een levendige en aantrekkelijke omgeving gecreëerd.

Tegelijk hebben we niet alleen vernieuwd: het bestaande karakter hebben we behouden. Onder andere door de prachtige Cipressen te laten staan. Een mooie eenheid in combinatie met de nieuwe aanleg.