Deze klant had heldere wensen: genoeg zitplekken, ruimte voor toekomstige kippen, een plek om mountainbikes en racefietsen schoon te maken, en een weelderige groene omlijsting om het overvloedige beton te verzachten.

Met het huis opgedeeld in 3 lagen en de keuken grenzend aan het hogere tuindeel, werd de looproute een verbindende factor. Deze route leidde naar alle ‘kamers’ van de tuin. Om eentonigheid te vermijden, braken we het beeld met een dwarsgeplaatste haag en lieten de verharding organisch langs het kleine terras lopen, waar Padvast een rustige, natuurlijke touch gaf.

De Alivio-betonnen tegels van MBI, in rustig grijs met Black Sparkle inveegzand, voegden speelsheid toe aan de ruimte en harmonieerden prachtig met de nieuwe vaste planten. Omdat de tuin ommuurd is, hebben we gekozen voor kleurrijke borders om het zware beton te verzachten. Denk aan Penstemon, Achillia, Potentilla, Verbena, Gypsophilla en Salvia. En dan de verrassing van het bloeiseizoen: de meerstammige Cercis canadensis: een unieke soort die bloeit óp de takken, in plaats van eraan.

Om de beneden tuin te betrekken, hebben we ook daar dezelfde beplanting toegevoegd. Ook staat beneden het kippenhok. Alvio-tegels met een stuk gras zorgden voor ruimtelijkheid en handige ruimte voor het reinigen van fietsen, met een slimme afvoer via een molgoot.

Als kers op de taart voegde de klant een kleine overkapping toe, die met lamellen de loungeplek waterdicht maakt of wijd opengaat voor zonnige zomeravonden. Een project dat jarenlang genot belooft.