Een bruisend gezin met drie kinderen tussen 10 en 14 jaar oud, die allemaal een eigen plekje in hun langgerekte achtertuin willen: aan ons de uitdaging om hier een oplossing voor te bedenken. De tuin van het gezin is niet bijzonder diep, maar we wilden de nadruk leggen op het benutten van de breedte. Dat is waar ons project begon.

We besloten de tuin op te delen in afzonderlijke ‘kamers’, elk met zijn eigen unieke activiteit of uitstraling. Deze kamers worden subtiel gescheiden door elegante, transparante Franse schapenhekken bij de moestuin, een halfhoge haag bij de trampoline en kastanjepalen van verschillende hoogtes bij het tweede terras.

Om de lijnen extra te benadrukken, hebben we ervoor gekozen om de meeste paden in de lengterichting van de tuin te laten lopen. Als je vanaf het tweede terras naar de rechterhoek van de tuin kijkt, lijkt het alsof deze as eindeloos doorloopt tot aan de trampolinekamer en het kunstgras. Het resultaat? De tuin lijkt nog langer dan hij werkelijk is.

Bij het huis hebben we bewust het hoofdterras gehouden, zodat er een plek is waar je de hele tuin kunt overzien en volop kunt genieten van ruimte en rust. Hier kun je genieten van een panoramisch uitzicht op de groene oase.

Om de harde elementen in de tuin te verzachten, hebben we strategisch ‘loze’ ruimtes gevuld met een variatie aan vaste planten en heesters. Smalle borders hebben we verrijkt met kleurrijke bloemen zoals Echinacea, Aster, Knautia, Molinia, Geranium en Hydrangea paniculata’s. Het resultaat is een prachtig kleurenpalet dat het hele jaar door verandert.

Tot slot dragen het gazon en de watertafel van Adezz bij aan de visuele en auditieve rust in de tuin. Het gras zorgt voor een ruimtelijk gevoel, terwijl het zachte geluid van stromend water zorgt voor ontspanning. Hier kun je even ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Kortom: een kleine oase van rust.