Groot, groter, grootst. De prachtige nieuwe wijk Het Nieuwe Landgoed in Ede is een flinke klus voor Van Dijk Groenvoorzieningen. Maar het resultaat mag er zijn: een parkachtige wijk met alle ruimte voor groen.

Het Nieuwe Landgoed ligt tussen de woonwijken Kernhem en Veldhuizen. Rondom wijkcentrum Het Kernhuis verrijst een verrassend groene woonwijk met alle ruimte voor ontspanning en buitenleven. In opdracht van wegenbouwer NTP Zevenaar verzorgt Van Dijk Groenvoorzieningen de aanleg en het onderhoud van het openbaar groen. Een flinke klus met daarin onder andere…

  • Aanplant van 250 bomen
  • 25.000 stuks haagplantsoen
  • 3 hectare gazonaanleg
  • 5.000 m2 aan prairieborders
  • Aanplant van 40000 vaste planten
  • 150.000 bloembollen

De werkzaamheden zijn in volle gang!

 

Het Nieuwe Landgoed Ede

Prairiemix op lavakorrels

De beplanting is bedacht door Strootman Landschapsarchitecten en is een mix van vaste “prairieplanten” in diverse kleuren. Over de bloei van de plantenmix is goed nagedacht: de bloemen bloeien allemaal in andere maanden zodat er altijd wat te genieten valt. Zelfs in de winter hebben de uitgebloeide bloemen een mooi silhouet.

Over de bloei van de plantenmix is goed nagedacht: er valt in alle maanden iets te genieten.

De prairieplanten worden geplant in lava. De lavakorrels laten weinig onkruid door en houden het water goed vast. Voor het wijkcentrum komt een klein park met een speelplek die in overleg met de omwonenden bepaald wordt.

Flexibel

Een groot project als dit brengt altijd onzekerheid met zich mee. Soms zijn er onverwachte wijzigingen in de plannen en wordt een huizenblok of straat toch aangepast naar voortschrijdend inzicht. Geen probleem voor Van Dijk Groenvoorzienigen. Wij begrijpen dat en hebben de schaalgrootte om gemakkelijk te anticiperen op wisselende omstandigheden.

Ook het onderhoud van het groen in de wijk komt voor rekening van Van Dijk Groenvoorzieningen. Samen met de gemeente en de bewoners zorgen we ervoor dat de wijk de komende jaren net zo mooi blijft als het nu al is!