Dit project voor een stel uit Ede was één van de uitdagendste van het jaar 2022. Het stel had behoorlijk geïnvesteerd om dit huis weer in zijn oude glorie uit te laten komen en had daar daar veel creativiteit in gestopt. Het moderne interieur was voor ons de basis voor een tuinontwerp dat hierbij aansluit. Daarbij moesten we creatief omgaan met de hoogteverschillen in de tuin.

Dankzij een budget dat iets royaler was dan gemiddeld, hadden we de vrijheid om veelvuldig gebruik te maken van Schellevis materialen. Dit resulteerde in een verhoogd terras met prachtige traptreden die subtiel samengingen met een schitterende Acer palmatum van VeluwePlant in Lunteren. Deze boom is zonder twijfel één van de blikvangers in de tuin. In het voorjaar loopt deze frisgroen uit en in de herfst neemt hij een schitterende rode kleur aan.

In de voortuin en op de oprit hebben we bijna over de volledige breedte een muur van Lineablokken geplaatst, afgewerkt met een Schellevis afdekrand. Hierdoor hebben we het hoogteverschil met het openbare trottoir op elegante wijze overbrugd. De oprit zelf is geplaveid met antraciet dikformaat, wat een moderne uitstraling geeft en ideaal is voor opritten met niveauverschillen en de belasting van een grote auto.

Om de voor- en achtertuin met elkaar te verbinden, hebben we lichtgrijze staptegels van MBI gebruikt, passend bij de Schellevis materialen maar iets meer gevarieerd om een monotoon beeld te voorkomen. Tussen deze staptegels ligt Yellow Sun grind, dat zich gedeeltelijk uitstrekt naar de achtertuin, zowel voor visuele samenhang als een fris contrast met de grijstinten in de tuin.

Bij het betreden van de achtertuin wordt al snel duidelijk dat er diverse hoekjes zijn gecreëerd, door gebruik te maken van hoogteverschillen en de plaatsing van verhoogde plantenbakken, afgewerkt met hoogwaardig hardhout. Deze bakken hebben hierdoor een dubbele functie gekregen en bieden een ideale zitplaats voor grote groepen vrienden in de tuin.

Overal waar je kijkt, ontdek je bloeiende planten, wat de wens was van de klant. In plaats van de standaard witte, blauwe en roze tinten, hebben we bewust voor meer kleur gekozen, waardoor de tuin visueel aantrekkelijker wordt. Niet alleen voor de bewoners, maar ook voor de bijen en vlinders die vrijelijk in de tuin fladderen. Een lust voor het oog en een oase van kleur en leven.