De klant had wel een paar ideeën, maar wist nog niet hoe dit precies te vertalen was naar een mooi samenhangend geheel. Op zo’n moment laat Van Dijk Groenvoorzieningen graag wat groen licht over de zaak schijnen.

De voortuin van familie Kamminga werd in beslag genomen door een grote conifeer die het licht uit de keuken wegnam; die mocht dus sowieso weg. Maar wat te doen met de rest van de voortuin van 4 bij 8 meter? De tweede auto vroeg om een plek en de tuin om een nieuwe stijl: fris en eigentijds.

De vraag: een lichte, stijlvolle voortuin met nagenoeg geen onderhoud en genoeg ruimte voor de auto’s
De oplossing: een originele voortuin, praktisch en esthetisch in balans

Licht en ruimte

Voor de voortuin is gekozen voor een combinatie van split in een blauwgrijze tint, grote plantenbakken op maat en stijlvolle spotted blue tegels. De twee opvallende wit gecoate, stalen bakken laten we verzinken in de tuin en regenwater kan dus gewoon opgenomen worden in de bodem.

In beide XL plantenbakken wordt een sierlijke perenboom geplant. De kleine bomen zorgen voor beperkte inkijk in de woonkeuken, maar laten in tegenstelling tot de vroegere conifeer veel zonlicht door. Als bodembedekking in de bakken wordt voor een mooie, lange grassoort gekozen (Festuca glauca of blauw schapengras). De siergrassen keren ook terug bij de voordeur en een paar frisgroene klimplanten sieren de voorgevel van het huis.

Er ligt een doorlopend tegelpad langs het huis: praktisch als een kinderwagen wordt gebruikt. Daarnaast vormen verspringende stapstroken een pad van de straat naar de voordeur. Op het grind aan de voorzijde van de tuin komt ruimte voor de tweede auto.
De oprit links van de tuin wordt herstraat. De huidige stenen zullen opnieuw worden gelegd, een kostenbesparende oplossing die we vaker toepassen.

Exotische uitstraling

De grote witte plantenbakken geven de voortuin een luxe en strakke uitstraling. De spotted blue stapstroken, die verspringen, voegen een speels accent toe en dragen bij aan de exotische uitstraling. De nostalgische Hollandse perenbomen, geven de tuin sfeer en vormen een zachte tegenhanger voor de harde lijnen en materialen.

Van idee tot geheel

Soms weet u heel goed wat u niet wilt, maar niet zo goed wat u dan precies wel wilt. In dat geval helpt Van Dijk Groenvoorzieningen u graag verder. Een paar afbeeldingen van de stijl die een klant aanspreekt, kunnen voor ons al genoeg zijn om een mooi voorstel op maat te doen.

We houden rekening met alle voorwaarden van de klant en ontwerpen zowel vanuit praktisch als esthetisch oogpunt. Met ons 3D tuinontwerp kunt u zich een heel goed beeld vormen van hoe de tuin er in de praktijk gaat uitzien.