Het terras van de McDonald’s in Veenendaal was hard toe aan vernieuwing. Het oude terras lag er al ruim 22 jaar en was verzakt  en vuil geworden door dagelijks vet dat op de stenen terecht was gekomen. Van Dijk Groen heeft een compleet nieuw terras voor de McDonald’s gerealiseerd.

McDonald's

Naast het verouderde terras, was de McDonald’s inmiddels ook te klein geworden. Voor een uitbouw werd geen vergunning verleend, maar een overkapping op het terras werd wel goedgekeurd. Daarom werd er een overkapping gebouwd, gelijktijdig met de aanleg van het terras. De uitdaging hierbij was om deze twee projecten tegelijk te laten verlopen, zodat de McDonald’s een zo kort mogelijke periode hoefde te sluiten. Tijdens de verbouwing konden klanten via bebording, hekken en een rode loper een aparte zij-ingang gebruiken, zodat het restaurant toegankelijk bleef.

Keramische tegels

Het voorstel vanuit onze kant was om met keramische tegels te werken. Dit vanwege het feit dat ze stijlvast zijn, goed kleurbehoud hebben en goed schoon te maken zijn met een veeg- of schrobmachine. Daarnaast trekt het vet niet in de tegels en zijn er geen verzakkingen of naden te zien. Met keuze voor deze tegels zou de stijl van binnen doorgezet worden naar buiten. Uiteindelijk is gekozen voor twee verschillende kleuren: donkergrijs/zwart en lichtgrijs. Het geheel is gevoegd, zodat de binnenvloer naadloos aansluit op het terras.

 

Terras in nieuwe stijl

Het terras is opgesierd met twee nieuwe plantenbakken, in de stijl van het compleet nieuwe meubilair. Als contrast is er niet gekozen voor rubberen tegels rondom Playland, maar voor kunstgras en valdemping. Dit is breder getrokken dan Playland alleen, waardoor het geheel natuurlijker en frisser oogt. De gehele McDrive heeft een nieuwe uitstraling gekregen door de tegels en middenbermen van stenen eruit te halen en aan te kleden met kunstgras. Hierdoor oogt de entree vriendelijk en natuurlijk en heeft het tegelijk weinig onderhoud nodig.

 

Zowel de leverancier MBI, dealer Henken, als wel McDonalds Nederland en de franchise ondernemer/eigenaar waren erg enthousiast over het eindresultaat.