Tuintrends 2018

Tuintrends 2018

De winter moet nog aanbreken, maar voorzichtig werpen we alvast een blik op 2018. Is uw tuin toe aan een flinke opknapbeurt of wilt u eens wat nieuws uitproberen in het nieuwe jaar? We zetten alvast 4 tuintrends van 2018 voor u op een rijtje.

Romance 3.0
Een van de nieuwe tuintrends is een romantische tuin, boordevol met bloeiende borders, zachte kleuren en bijpassende meubelen. Denk hierbij ook aan grote, roze rozen die het romantische effect versterken. Voor bestrating wordt voornamelijk materialen als marmer gebruikt. De vormen van de tuin zijn vol en rond en de tuin als geheel heeft een warme uitstraling. Een geheel voor een romantisch plaatje.

Romantische tuin

 

 

 

 

 

 

 

Groene omgeving
De tuin als groene omgeving: een belangrijke trend in de tuinwereld. Bloemen, klimop en natuurlijke elementen worden steeds belangrijker, ook in 2018. Allerlei soorten bloemen kunnen op verschillende plekken in de tuin terugkomen. Denk hierbij aan klimop, heesters en loofbomen. Zo haalt u de natuur terug in uw eigen achtertuin en wordt de tuin een rustgevende en groene omgeving.

 

 

 

 

 

 

Bloembollen mengen
Bloembollen mengen en deze op nonchalante wijze in de tuin verspreiden is de nieuwste tuintrend. Deze kunnen terugkomen in bakken, maar ook verspreid door uw hele tuin. Zo wordt u in het voorjaar verrast met unieke bloemen, die precies de kleuren hebben en uitstraling geven waar u vrolijk van wordt. Ideaal als u eens wat nieuws wilt proberen, zodat uw tuin weer een frisse en nieuwe uitstraling krijgt.

Bloembollen mengen

 

 

 

 

 

 

 

 

Tropische jungle
De botanische trend is de trend voor 2018 die de tuin een tropische uitstraling moet geven. Zoals hierboven beschreven wordt het groen in de tuin steeds belangrijker: hoe meer groen, hoe beter. Hout en bamboe geven uw tuin een echt jungle-sfeer. Dit kunt u kracht bijzetten door het toevoegen van leuke accessoires, om het een compleet geheel te laten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aapjes of flamingo’s.

Jungle tuin

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u meer weten over de tuintrends of wilt u uw tuin opnieuw inrichten? Wij denken graag met u mee! Neem gerust contact met ons op.

Ga terug naar het overzicht