Kunstgras: sommigen moeten er niet aan denken en anderen vinden het juist ideaal. Uiteraard is de keuze die u maakt gebaseerd op de belangrijkste wensen die u heeft voor uw tuin.

Is een onderhoudsvrije tuin voor u de belangrijkste prio? Dan is kunstgras zeker een aanrader. Gaat u liever voor echt groen, dan past echt gras beter. Wij zetten de voor- en nadelen van kunstgras op een rij.

Voordelen kunstgras

1. Onderhoudsvrij

Kunstgras heeft geen onderhoud nodig. Dit bespaart u tijd en gereedschap. En of het nou lang droog is óf juist nat is, kunstgras blijft altijd mooi.

2. Waterbesparend

Zoals gezegd is kunstgras onderhoudsvrij. In warme en droge perioden hoeft u het gras dus geen water te geven. Dat bespaart een hoop (drink)water, iets dat in de zomer vaak schaars is.

3. Geen last van allergieën/hooikoorts

Kunstgras is niet echt, waardoor er ook geen pollen vrijkomen. U kunt dan ook geen last van hooikoorts of andere allergieën krijgen, wat soms bij echt gras wel het geval kan zijn.

4. Kindvriendelijk

Kunstgras kan goed tegen chloor en water. Het is dan ook de ideale plek om een zwembad neer te zetten. Daarnaast is kunstgras zacht en veilig en heeft het een goede valdemping. Kortom: een fijne plek voor kinderen om op te spelen.

5. Minder ongedierte

Met kunstgras heeft u minder last van wormen en ander ongedierte. Ook zult u geen molshopen tegenkomen.

6. Recyclebaar

Kunstgras is 100% recyclebaar. Als u het kunstgras uit uw tuin wilt halen kan dit dus gewoon weer verwerkt worden in de kunststofindustrie.

Nadelen kunstgras

Naast de voordelen zijn er ook een enkele nadelen van kunstgras te noemen.

1. Duurder dan gewoon gras

Graszoden en graszaden zijn relatief goedkoop aan te schaffen. Kunstgras is in de aanschaf en aanleg duurder dan gewoon gras. Dat is een van de belangrijkste redenen om niet voor kunstgras te gaan. Uiteindelijk verdient u wel weer tijd en inzet vanwege het onderhoudsvrije karakter.

2. Geen grasgeur

Heeft u last van allergieën? Dan is kunstgras ideaal. Maar bent u juist een echte natuurliefhebber, dan is het nadeel van kunstgras dat het geen grasgeur heeft. Dus ook niet bij een verfrissende regenbui in de zomer.

3. Warmer dan echt gras

De temperatuur van echt gras loopt niet snel op wanneer de zon er (een poos) op staat. Bij kunstgras is dit echter wel het geval. Het wordt niet zo warm dat u uw voeten er aan verbrandt, maar het kan wel nodig zijn om bij warm zomerweer het kunstgras met wat water te koelen voordat u -of uw kind- er met blote voeten op gaat staan.

Terug naar dienstenpagina