Als groenvoorziener heeft Van Dijk Groenvoorzieningen een belangrijke voorbeeldfunctie als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Immers: wij zijn elke dag ‘groen bezig’. Een groene organisatie moet een groen en sociaal beleid voeren, vinden wij.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bestaat bij Van Dijk Groenvoorzieningen uit de volgende elementen:

  • People: Wij willen een goede werkgever zijn voor onze mensen. Daarom bieden wij hen een contract met ruime arbeidsvoorwaarden. In principe zijn onze contracten altijd voor de langeduur. Mensen met achterstand tot de arbeidsmarkt een kans geven op een zinvolle en voldoening-gevende werk. Ook bieden wij jonge aankomende hoveniers en groenvoorzieners graag een stageplek om werkervaring op te doen. Tenslotte vinden wij de veiligheid van onze medewerkers belangrijk: bij Van Dijk Groenvoorzieningen zijn er daarom strenge veiligheidseisen voor het gebruik van machines en gereedschap.
  • Planet: Wij stellen strenge eisen aan de planten en materialen die we inkopen voor onze projecten. We willen graag dat de planten die we gebruiken duurzaam geteeld zijn en dat de materialen die we gebruiken lange tijd mee gaan. Daarnaast streven wij ernaar om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en (kunst-)meststoffen zoveel mogelijk te beperken. Waar mogelijk kiezen we voor milieuvriendelijke alternatieven. Zo wordt geen onnodige schade toegebracht aan het milieu en blijft onze groene buitenleefruimte ook voor komende generaties een plek om te leven en te genieten.
  • Profit: Ondernemen draait volgens Van Dijk Groenvoorzieningen om meer dan geld verdienen alleen. Daarom sponsoren wij diverse sociale en sportieve projecten.
  • Van Dijk Groenvoorzieningen sponsort de Veenendaalse sportclubs VCV (volleybal) en GVVV (voetbal). Deze levendige sportclubs bieden de lokale jeugd de mogelijkheid om gezond te bewegen, en zorgen er bovendien voor dat kinderen van jongs af aan leren om samen te spelen en samen te werken.
  • Van Dijk Groenvoorzieningen onderhoudt het terrein van de Voedselbank in Veenendaal belangeloos.
  • Wij nemen jaarlijks deel aan de beursvloer Samen voor Veenendaal. Hier worden bedrijven gekoppeld aan maatschappelijke organisaties. Elk jaar rollen hier een paar klussen uit die wij belangeloos uitvoeren ten bate van een paar van deze organisaties.
  • Van Dijk Groenvoorzieningen werkt volgens een Smart Acties Meerjarenplan Duurzaamheid.