Groen licht op de zaak

Van Dijk Groen is gespecialiseerd in ontwerp, aanleg en onderhoud van uw tuin of rondom uw bedrijfspand. Elke dag werken onze vakmensen met enthousiasme aan diverse groenprojecten in Veenendaal en de wijde omgeving. Inmiddels al 75 jaar! We gaan graag met u in gesprek om tot creatieve én duurzame oplossingen te komen voor uw groenproject. 

 Beleving

Wij geloven dat alle projecten starten met beleving. Daarom doen wij ons best om zoveel mogelijk aan te sluiten op uw wensen. Dat begint met goed luisteren. Maar graag gaan we een stapje verder. Onze uitdaging? Komen met creatieve ideeën en praktische oplossingen waar u zelf nog niet aan gedacht had. Of het nu gaat om planten, bomen, bloemen, bestrating of bouwkundige elementen: we zoeken telkens weer naar een oplossing waar u blij van wordt en waar u elke dag weer van kunt genieten.

  Beheersbaarheid

Hoe mooier een tuin, hoe meer werk het onderhoud ervan is, zo wordt er vaak gedacht. Graag bewijzen we dat dit niet zo hoeft te zijn. Als wij tuinen, perken of parken aanleggen, denken we direct goed na over het onderhoud ervan. Want wat mooi is moet mooi blijven! We kunnen bijvoorbeeld kiezen voor planten en materialen die relatief weinig onderhoud vergen, zodat uw tuin of groenproject er in de komende jaren goed uit blijft zien. Bovendien adviseren we u over de meest efficiënte wijze van aanleg en beheer. Samen met u zoeken we naar de ideale verhouding van kosten en baten, zodat u voor het geld dat u investeert van het beste resultaat kunt genieten.

 Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor ons belangrijk en vormt de basis voor al onze projecten. Zo stellen we strenge eisen aan de planten en materialen die we inkopen voor onze projecten. We willen graag dat de planten die we gebruiken duurzaam geteeld zijn en dat de materialen die we gebruiken een lange tijd mee gaan. Daarnaast streven wij er naar om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en (kunst-)meststoffen zoveel mogelijk te beperken. Waar mogelijk kiezen we voor milieuvriendelijke alternatieven. Zo wordt geen onnodige schade toegebracht aan het milieu en blijft onze groene buitenleefruimte ook voor komende generaties een plek om te leven en te genieten.

Bekijk ons Smart acties Meerjarenplan Duurzaamheid

Missie, visie & beleid

Bekijk hier onze missie, visie en beleid.

Dick als energieambassadeur gemeente Veenendaal

Duurzaam ondernemen gaat bij ons verder dan het gebruik maken van duurzame planten en middelen alleen. Sinds mei 2023 mag Dick zich ‘energieambassadeur van de gemeente Veenendaal’ noemen.  De afgelopen jaren heeft Van Dijk hard geïnvesteerd in het energiezuiniger maken van het pand. Denk hierbij aan het aanleggen van led-verlichting, het plaatsen van zonnepanelen en het toepassen van mengkranen voor waterreductie. Dick hoopt samen met de andere energieambassadeurs een voorbeeld te zijn voor andere ondernemers. Benieuwd wat het Van Dijk heeft opgeleverd? Je ziet het in onderstaande video.

Wil jij aan de slag met duurzaamheid en/of wil je graag sparren over de mogelijkheden voor jouw bedrijf(spand)? Neem gerust eens contact met Dick op.