Voordelen Sedumdak

Het kan zo zijn dat u een sedumdak gewoon mooi vindt. Wij zijn het daar helemaal mee eens! Maar sedumdaken hebben daarnaast ook verschillende voordelen:

Bespaart tijd en geld

Het plaatsen van een groendak met behulp van voorbegroeide vegetatiematten is heel eenvoudig en snel. Ook het onderhoud van je groendak is hierdoor minimaal. Zo bespaar je op de lange termijn tijd en geld.

Duurzaam en onderhoudsarm

Een groendak verlengt de levensduur van uw dakbedekking en is dus zeer duurzaam. Dakbedekking die normaal zo’n 20 jaar meegaat, kan met sedums wel tot 40 jaar meegaan.

Betere isolatie

Een sedumdak werkt isolerend en verbetert de warmte- en kouderegulatie. Een sedumdak houdt uw huis of bedrijfspand ‘s zomers koeler en aangenamer. In de winter houdt het uw huis of pand juist extra warm.

Zonnepalen werken beter

De planten zorgen ervoor dat de temperatuur op een dak daalt. Dit is een voordeel, want zonnepanelen werken beter op een koel dak dan op een warm dak. Door een sedumdak verbetert het rendement van de zonnepanelen.

Geluiddempend

Een sedumdak werkt sterk geluiddempend. Daardoor heeft u minder last van omgevingsgeluiden zoals het geluid van regen of hagel op uw dak.

Betere luchtkwaliteit

Een sedumdak verbetert de luchtkwaliteit, doordat de vele plantjes CO2 omzetten in zuurstof. Daarmee helpt u mee aan een schonere lucht en geniet u zelf van een betere luchtkwaliteit.

Slaat regenwater op

De planten op een sedumdak nemen het water op. Later wordt het via verdamping weer teruggegeven aan de lucht. Op deze manier wordt het riool ontlast, wat wateroverlast en overstromingen voorkomen. Zeker een voordeel nu regenbuien steeds intenser worden vanwege het veranderende klimaat.

Uw woning wordt meer waard

Door de positieve voordelen van een groendak – zoals een lager energieverbruik, de langere levensduur van de dakbedekking en een prettiger klimaat in en rondom het huis – stijgt de waarde van uw woning.

Offerte aanvragen

Wilt u een sedumdak op uw woning of bedrijfspand? Van Dijk Groen realiseert dit graag voor u. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.