Oude en verzwakte bomen vormen een bedreiging voor de omgeving. Het dus noodzakelijk dat deze bomen gekapt worden. Dit moet veilig en effectief gebeuren. Van Dijk Groenvoorzieningen heeft de expertise in huis om u hier goed bij te helpen. 

Door onze vakkundigheid kunnen we goed adviseren over kappen en aangeven welke bomen zeker een bedreiging vormen en verwijderd moeten worden. We onderzoeken dit zorgvuldig, zodat we niet onnodig een boom laten kappen.

Uw boom laten kappen of analyseren? Neem contact op.

Grote slagkracht
Heeft u een grote partij met verzwakte bomen of een bepaalde locatie waar de bomen gekapt moeten worden? Laat het ons weten. Wij hebben een groot team en daarom een grote slagkracht.

Wij zorgen voor een zorgvuldige en veilige kap. Van Dijk Groenvoorzieningen heeft al jaren ervaring met boomverzorging. We kunnen dus als geen ander u advies geven over de verzorging van uw boom, maar ook met een boom laten kappen kunnen we u helpen.

Wij zorgen voor een zorgvuldige en veilige kap.

Seizoenswerk
Een boom laten kappen kan elk seizoen, maar elk seizoen heeft zo zijn voor- of nadelen. Enkele van deze voor- en nadelen op een rijtje:

Boom laten kappenNadelen in de zomer zijn:

  • Meer afval door bladbezetting
  • Lastiger te controleren op beschermde soorten (flora & fauna)
  • Mogelijk broedende vogels

  Voordelen zomer:

  • Conditie van de boom is veel beter te beoordelen, slechte bladbezetting of dode takken zijn goed      zichtbaar

  Voordeel herfst:

  • Houtrot of schimmels laten hun vruchtlichamen overwegend in de herfst zien; dit kan een vermindering  van de stabiliteit van de boom betekenen

Meer informatie over onze werkwijze? Vraag een offerte aan.

Uiteraard verschilt de situatie nogal per boom of verzameling bomen. We geven u graag advies, toegespitst op de situatie. Neem hiervoor contact met ons op of laat hieronder uw telefoonnummer achter.

Wij huren ETW’ers in.