Een sedumdak -ook wel groendak- is een dak dat is begroeid met sedum: vetplantjes. Deze plantjes kunnen erg goed tegen zowel droge als vochtige periodes. Zelfs de zon is geen probleem voor deze vetplantjes.

Een sedumdak wordt ook wel groendak genoemd en wordt steeds populairder vanwege de duurzame en onderhoudsvrije werking. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen. Kortom: een moderne, populaire én kostenbesparende aanvulling op uw huis of pand. 

Sempergreen

Hoogwaardige sedumdaken

Sempergreen is onze partner in sedumdaken. Met ruim 25 jaar ervaring en wereldwijde projecten is Sempergreen marktleider in direct-groene oplossingen voor groene daken, groene gevels en bodembedekkers. Dit ziet u terug in de kwaliteit van de sedumdaken. De sedumdaken die wij leveren zijn extra duurzaam ontwikkeld en gaan vanwege de hoogwaardige kwaliteit jaren extra mee ten opzichte van goedkopere sedumdaken.

Kosten

Wat kost een sedumdak?

De kosten van een sedumdak hangen af van de oppervlakte en specifieke wensen. Wilt u een sedumdak op uw woning, bedrijfspand, dakterras, of schuur? We maken graag een prijs op maat.

Bekijk kosten sedumdak

Of bel direct voor een prijsopgave. Wist u dat u ook subsidie kunt ontvangen wanneer u kiest voor een sedumdak? Bekijk hoe dit in jouw gemeente geregeld is.

Meer informatie

Voordelen sedumdak

Een sedumdak wordt steeds populairder en biedt meerdere voordelen. Zo zorgt een sedumdak voor betere isolatie. Dit houdt uw huis niet alleen koeler in de zomer en warmer in de winter, maar laat ook zonnepanelen beter renderen. Door alle positieve voordelen van een groendak stijgt de waarde van uw woning. Dit zijn dé 8 voordelen die een sedumdak u gaan opleveren.

Lees alle voordelen

 

Voor welke daken is een sedumdak geschikt?

Sedumplantjes kunnen geplaatst worden op zowel schuine als platte daken. Hiermee zijn er dus talloze mogelijkheden. Denk hierbij aan een huis, schuur, garage of bedrijfspand. Wel is het belangrijk dat het dak de juiste draagcapaciteit heeft. Daken die een standaard opbouw hebben kunnen gemiddeld een sedumdak van 80-90 kg dragen. De opbouw van dakbegroening bestaat uit verschillende lagen. Deze lagen passen we aan qua samenstelling, zodat uw schuine óf platte dak een prachtig duurzaam sedumdak wordt.

Sedumdak op een bedrijfspand

MVO en duurzaamheid zijn steeds belangrijke thema’s, juist ook voor bedrijven. Een sedumdak op uw bedrijfspand draagt hier aan bij. Maar wist u dat het ook voordelen biedt voor u als bedrijf? Zo draagt een sedumdak bij aan een klimaatadaptief gebouw, waardoor u bespaart op stookkosten in de winter en koelingskosten in de zomer.

Meer informatie

Offerte aanvragen

Wilt u een sedumdak op uw woning of bedrijfspand? Van Dijk Groen realiseert dit graag voor u. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.